Hoppa över navigation.

design

Konstbiblioteket/ Nationalmuseum och Moderna museet

 
Biblioteket är öppet för alla
Sök i bibliotekskatalogen
Till bibliotekets webbplats
 
 
Om biblioteket

Konstbiblioteket är ett av Nordens största specialbibliotek för konst, konsthantverk och design.

Samlingarna

Bibliotekets samlingar speglar Nationalmseums och Moderna Museets samlingar och verksamhet. Här finns bl a auktionskataloger, konstnärsmonografier, utställningskataloger, konstrelaterade artiklar från förr och nu. Samt ett stort antal tidskrifter.

Service 

Allmänheten är välkommen. Alla kan beställa fram material för läsning i bibliotekets läsesal. Det finns 12 platser utrustade med uttag för dator. 

Konstfacks bibliotek

 
Biblioteket är öppet för alla
Sök i bibliotekskatalogen
Till bibliotekets webbplats
 
 
Om biblioteket

Konstfacks bibliotek grundades 1844 och är ett av Sveriges största design- och konstbibliotek.

Samlingarna

Bokbeståndet återspeglar Konstfacks ämnesområden inom konst, design och konsthantverk. Den s.k. Gamla samlingen (ca 5 500 volymer) består huvudsakligen av 1800-talslitteratur och finns sökbar i den lokala katalogen och LIBRIS .

Här finns också ett materialbibliotek och en konstvideosamling.

Service

Alla är välkomna att besöka biblioteket. Hemlån medges endast till Konstfacks lärare och studenter samt övriga högskolestuderande. Övriga kan låna via ett annat bibliotek, s k fjärrlån.

Södertörns högskolebibliotek

 
Biblioteket är öppet för alla
Sök i bibliotekskatalogen
Till bibliotekets webbplats
 

 

Om biblioteket

Biblioteket öppnades 1996 och den nya biblioteksbyggnaden invigdes i augusti 2004. Biblioteket speglar högskolans forskning och undervisning, som är mång- och tvärvetenskaplig och ofta har ett genusperspektiv.

Samlingarna

Litteratur finns inom alla på högskolan förekommande ämnen, men styrkan finns inom våra profilområden, som:

  • Östersjö- och Östeuropaforskning med en hel del litteratur på originalspråken
  • Samtidshistoria och judaica
  • Filosofi med tyngdpunkten på den moderna kontinentaleuropeiska filosofin
  • Religionsfilosofi, interreligiösa relationer och islam
  • Estetik, kulturteori, konstteori och visuell kommunikation
  • Svenska med retorik, samtalsanalys och översättarlitteratur
  • Genusvetenskap

  Material under katalogisering:

  • en samling äldre dissertationer från första hälften av 1600-talet till andra hälften av 1800-talet. Några av dessa, från Uppsala Universitet, finns digitaliserade.
  • en estnisk och en lettisk bok- och periodikasamling
Service

Välkommen att besöka oss, skaffa bibliotekskort eller fjärrlåna. Kurslitteraturen kan lånas hem endast av högskolans studenter och personal.

Svensk Forms bibliotek

Biblioteket är öppet för alla
Bibliotekskatalogen på nätet- inloggningkrävs
Till bibliotekets webbplats

  

Om biblioteket

Svensk Forms bibliotek är ett specialbibliotek för alla som vill studera, forska eller veta mer om design och formgivning.

Samlingarna

I samlingarna finns förutom böcker och kataloger inom form och design även material relaterat till föreningens historia som samtliga årgångar av tidskriften FORM, utställningskataloger och ett arkiv med utställningsbilder, produktbilder, diabilder, diaserier och studiematerial.

Service

Svensk Forms bibliotek är ett referensbibliotek och vi lånar därför inte ut vårt material, men alla är välkomna att läsa på plats. Kontakta biblioteket@svenskform.seeller ring 08-463 31 37 för att avtala tid för besök. Om du är på jakt efter ett specifikt material kan det behöva beställas i förväg.

I vårt digitala designarkiv www.designarkiv.sekan du som är forskare, journalist eller student söka bland bilder, böcker, artiklar och arkivhandlingar från 1845 till 2009. En riktigt skattkammare för den som vill fördjupa sig inom form och design. Webbplatsen är ett samarbete mellan Svensk Form och Centrum för Näringslivshistoria. För att kunna ta del av materialet måste du först registrera dig och bli godkänd som användare.