Hoppa över navigation.

Svensk Forms bibliotek

Biblioteket är öppet för alla
Bibliotekskatalogen på nätet- inloggningkrävs
Till bibliotekets webbplats

  

Om biblioteket

Svensk Forms bibliotek är ett specialbibliotek för alla som vill studera, forska eller veta mer om design och formgivning.

Samlingarna

I samlingarna finns förutom böcker och kataloger inom form och design även material relaterat till föreningens historia som samtliga årgångar av tidskriften FORM, utställningskataloger och ett arkiv med utställningsbilder, produktbilder, diabilder, diaserier och studiematerial.

Service

Svensk Forms bibliotek är ett referensbibliotek och vi lånar därför inte ut vårt material, men alla är välkomna att läsa på plats. Kontakta biblioteket@svenskform.seeller ring 08-463 31 37 för att avtala tid för besök. Om du är på jakt efter ett specifikt material kan det behöva beställas i förväg.

I vårt digitala designarkiv www.designarkiv.sekan du som är forskare, journalist eller student söka bland bilder, böcker, artiklar och arkivhandlingar från 1845 till 2009. En riktigt skattkammare för den som vill fördjupa sig inom form och design. Webbplatsen är ett samarbete mellan Svensk Form och Centrum för Näringslivshistoria. För att kunna ta del av materialet måste du först registrera dig och bli godkänd som användare.