Hoppa över navigation.

inredning

Konstbiblioteket/ Nationalmuseum och Moderna museet

 
Biblioteket är öppet för alla
Sök i bibliotekskatalogen
Till bibliotekets webbplats
 
 
Om biblioteket

Konstbiblioteket är ett av Nordens största specialbibliotek för konst, konsthantverk och design.

Samlingarna

Bibliotekets samlingar speglar Nationalmseums och Moderna Museets samlingar och verksamhet. Här finns bl a auktionskataloger, konstnärsmonografier, utställningskataloger, konstrelaterade artiklar från förr och nu. Samt ett stort antal tidskrifter.

Service 

Allmänheten är välkommen. Alla kan beställa fram material för läsning i bibliotekets läsesal. Det finns 12 platser utrustade med uttag för dator. 

Kungl. Husgerådskammarens handbibliotek

 
Biblioteket är öppet för forskare
Bibliotekskatalogen ej på nätet
Till bibliotekets webbplats
 
 
Om biblioteket

Ett handbibliotek för Kungliga Husgerådskammarens tjänstemän. Biblioteket är en del av Bernadottebiblioteket.

Samlingarna

Biblioteket skall spegla de områden som Husgerådskammarens tjänstemän har ansvar för inom arkitektur, inredning, vävda tapeter, silversmide, guldsmedskonst, möbelkonst, ceremonier mm.

Ca 6000 titlar är katalogiserade i den lokala datakatalogen. Huvudsakligen avdelning I och Ih.

Bibliotekets samlingar går ej att söka i Libris.

Service

Tillgängligt för forskare enligt överenskommelse. 

Kontaktperson för Bernadottebiblioteket och Kungl. Husgerådskammarens handbibliotek: bernadottebiblioteket@royalcourt.se, tfn 08 402 60 00

Övrig kontaktinformation

 

Svensk Forms bibliotek

Biblioteket är öppet för alla
Bibliotekskatalogen på nätet- inloggningkrävs
Till bibliotekets webbplats

  

Om biblioteket

Svensk Forms bibliotek är ett specialbibliotek för alla som vill studera, forska eller veta mer om design och formgivning.

Samlingarna

I samlingarna finns förutom böcker och kataloger inom form och design även material relaterat till föreningens historia som samtliga årgångar av tidskriften FORM, utställningskataloger och ett arkiv med utställningsbilder, produktbilder, diabilder, diaserier och studiematerial.

Service

Svensk Forms bibliotek är ett referensbibliotek och vi lånar därför inte ut vårt material, men alla är välkomna att läsa på plats. Kontakta biblioteket@svenskform.seeller ring 08-463 31 37 för att avtala tid för besök. Om du är på jakt efter ett specifikt material kan det behöva beställas i förväg.

I vårt digitala designarkiv www.designarkiv.sekan du som är forskare, journalist eller student söka bland bilder, böcker, artiklar och arkivhandlingar från 1845 till 2009. En riktigt skattkammare för den som vill fördjupa sig inom form och design. Webbplatsen är ett samarbete mellan Svensk Form och Centrum för Näringslivshistoria. För att kunna ta del av materialet måste du först registrera dig och bli godkänd som användare.